Yoga för sköldkörteln

Med Lena Kjellsson

På Ayurvediskt center i Malmö

Vi är många som har problem med sköldkörteln och jag, Lena, som håller kursen är en av dem. Det finns ingen forskning som visar på att yoga botar sjukdomar i sköldkörteln. Däremot är forskningen enig om att yoga minskar våra stresshormoner, höjer serotoninhalten och skapar balans i hela vårt system, inklusive vårt körtelsystem. Många upplever att yoga hjälper mot sköldkörtelproblem t.ex att de kan minska på medicinen. 

Jag vill med denna kursen bjuda in dig till ett pass som gynnar hela vårt körtelsystem med speciell riktning till sköldkörteln.

Yogaformen är medicinsk och kundalini Yoga. Medicinsk yoga kommer från den klassiska Kundalini yogan som är en av de äldsta yogaformerna i världen. Yogaformen är mjuk meditativ men med djupgående effekt på både kropp och själ. Det passar alla och inga förkunskaper behövs. Hela passet utförs utifrån var och ens förmåga. Passet har effekt på hela vårt system men har speciell fokus på femte chakrat där vår sköldkörtel sitter.

Klasserna innehåller igenkännande fysiska lugna övningar, andningsövningar och meditationer/mantran. Övningarna mjukar upp kroppen utan krav på prestation. Du blir medveten om din andning och hur du kan påverka ditt mående genom andningen. Med hjälp av meditation och mantran ökar vi vår förmåga till stillhet och fokus. Mantrat har även en speciell betydelse för halsen och sköldkörteln på ett väldigt gynnande sätt. Klassen avslutas med en längre avslappning under gongens vibrationer (ca 20 minuter). Under avslappningen integreras yogan i kropp och sinne. Gongens effekter är balanserande, lugnande och har en självläkande kraft på hela dig. 

Klassen är för alla och inga förkunskaper behövs.

Var: Ayurvediskt center, Skeppsbron 5, Malmö
När: måndagar kl 10.00-11.30. Start 2021-08-30.

När: måndagar kl 10.00-11.30, 8 tillfällen

Kostnad: 1 500 kr. 20 % rabatt (1 200 kr) om du är sjukskriven, student eller pensionär.

Boka på Boka Yoga för sköldkörteln – Ayurvediskt Center Malmö – Boka (bokadirekt.se)

Varmt välkommen!

Lena Kjellsson

Bli starkare. piggare. friskare. lugnare.

Förbättra din hälsa och hitta ditt inre lugn med hjälp av yoga.